Sunday, April 12, 2009

Pisau Cukur

Ni ada sedikit maklumat untuk dikongsi bersama, idea nak post cerita pasal pisau cukur datang time saya tengah menahan pedihnya mata cukur 'mengikis' kulit ketika mengunting rambut malam tadi. Yang nak di post nie bukan pasal pisau cukur tajam atau tumpul, bukan pasal pisau cukur yang kita kena boikot (Gillette) tapi pasal Perempuan Pisau Cukur. Lelaki pun ada jenis nie jugak, tapi tak panggil la lelaki pisau cukur, kita panggil kasanova. Berbalik kepada perempuan pisau cukur, nie ada beberapa ciri perempuan pisau cukur:-1. Di awal perkenalan si dia banyak memainkan peranan menggoda lelaki dengan menggunakan semua aset yang dimilikinya.

2. Perempuan pisau cukur ini kebanyakannya lemah lembut, manis dan bijak berkata-kata. Pada mulanya si dia tidak minta apa-apa tetapi lama-lama botak kepala lelaki mengadakan setiap permintaannya.

3. Perempuan pisau cukur berperwatakan seperti perempuan mewah yang memiliki segalanya. ini adalah untuk menyakinkan lagi lelaki bahawa dia tidak memerlukan harta lelaki untuk jadi senang. Namun harus diingat semua itu hanya berlakon semata-mata

4. Agak seksi dan menggoda. Maklumlah cara ini sahajalah yang boleh membuat lelaki cair.

5. Biasanya mempunyai sejarah pahit dalam kehidupan mereka. Umumnya mereka ini anti lelaki. Contohnya anak jadi mangsa rogol ayah sendiri. Apabila usianya semakin meningkat, dia merasakan semua lelaki tidak boleh diharap dan dia menanam hasrat untuk membalas dendam pada semua lelaki.

6. Mula minta itu dan ini setelah agak lama berkawan. tetapi kebiasaannya ia akan bermula sedikit demi sedikit. Mungkin di awalnya si dia akan minta lelaki tersebut hadiahkannya telefon bimbit sahaja. tetapi selepas itu sikit demi sedikit dia mainkan peranan.

7. Tidak ada perasaan cemburu ataupun mahu mengakhiri hubungan dengan perkahwinan. Tidak kisah walaupun tahu lelaki itu sudah berkahwin asalkan banyak harta perempuan pisau cukur tetap akan goda sampai dapat.

8. Mudah untuk di bawa ke mana-mana sahaja tanpa ada sebarang sekatan. Apa yang penting tempat yang dituju boleh memberi banyak manfaat padanya contohnya bershopping.

9. Akan merahsiakan latar belakang keluarganya. Walaupun kamu sudah berkawan dengannya hampir 2 bulan. Tetapi kamu masih tidak tahu dari mana asalnya dan siapa ibu bapanya. Apabila di tanya dia lebih suka mengelak.

10 Apabila lelaki yang sudah dikikis sudah tidak memberi sebarang manfaat (dah lincin agaknya). Dia akan memberikan 1001 (atau lebih) alasan untuk putus. Maka ternganga la lelaki malang itu.

Itulah serba sedikit tentang perempuan pisau cukur. Semoga dijauhkan dari 'bencana' ini.


No comments: