Saturday, May 1, 2010

Ada pemuda UMNO nak bunuh TGNA

 Ish saya xtau nak tulis apa lagi, harap2 kita semua boleh buat pertimbangan sendiri la tentang berita ini. Ni cakap orang yang xda iman.
Ni dia page facebook Safuan Hilmi
Ni komen yang dia buat
Ugutan yang dikeluarkan oleh salah seorang  pemuda/ahli UMNO ini perlu dipandang berat. Menyirap darah saya bila baca komen yang dia tulis. Jelas-jelas dia menghina ulama'. Inilah yang berlaku bila sudah taksub dengan sesuatu + jahil + tiada iman. Inilah jadinya. Bila syaitan dah bersarang dalam diri, pewaris nabi pun nak dibunuhnya. Apa-pun pintu taubat sentiasa terbuka untuk kita hamba Allah, semoga Mohd Safuan Hilmi bertaubat dan kembali ke pangkal jalan.

3 comments:

Mohd Safwan Bin Jaafar said...

salam..baru terbaca pagi tadi.
diowang ni macam dh kena brainwash habis2 la. moga dia mendapat hidayah..

Zaher said...

wasalam..lm x dengar cerita
ntah apa la yang ada dalam hati dia sampai tergamak nak bunuh ulamak.

Fikh said...

smoga allh memberi hdayah kpdnya.. ameen...kta xlayak utk mengkelas dy dgn bagai2 andaian sbb Hidayah Allah tu maha luas..tring ak pd pristiwa dmana Rasulullah dan seorg buta. org buta tu terlalu benci akan baginda sehingga setiap hri di bibir ny berzikirkan 'celakalah muhammad, ak ingin bunuh muhammad' sedangkn stp hari dan stp kali dy myebut bgtu bginda SAW berada disisi org buta tersebut. baginda SAW setia menyuapkan makanan kpd si buta tanpa pernah mmbri thu siapa bginda..stp kli bgind myuap mknan kmulut si buta, sibuta menyumpah muhammad SAW...bginda x pernah membalas ap2..dan bginda tetap dgn amln mbri mkn kpd si buta.. sehingga lah bginda wafat..bginda mewariskan kpd S.Abu Bakar AS utk meneruskan amalan menyuap mknan kpd sibuta..suatu hri sibuta berkata : "kenapa ak rasa suapan kali ni lain?" saidna abu bkr berkata, "org y selalu menyuap kamu telah wafat lalu dy mengutuskn ak utk berbuat spt slalu kpd mu.." (sblum bginda saw sblm myuap sibuta,bginda menguyah sdikit supya mknan tersebut mjdi lembut..) sibuta bertanya "siapa y slalu menyuap ku?" s.abubakar bkata "dialah muhammad"... lantaran itu si buta itu menangis teresak2 tanpa mmpu d than...rsa bersalah menyelubungi diri... dan akhirnya dgn hidayah allh..si buta itu memeluk islam... wallahua'lam...