Wednesday, January 5, 2011

buaya, penyu dan arnab jadi batu...

Assalamualaikum...
Sebenarnya bukan buaya, penyu atau arnab yang jadi batu, tapi batu yang jadi buaya, penyu dan arnab. Tapi batu ni tak lah jelas sangat bentuk-bentuknya tu sebab sesetengah orang akan ambil masa yang lama untuk scan gambar ini.Apa-apapun inilah antara bukti-bukti kekuasaan  dan keagungan Allah yang dapat lihat dalam alam ini. Batu-batu berbentuk haiwan ini terletak di Muka Head iaitu salah satu kawasan tarikan pelancong yang terdapat dalam Taman Negara Pulau Pinang. Tak jauh dari batu-batu berbentuk haiwan ini terletak Rumah Api Muka Head. Kalau rasa nak tengok secara live jom pakat mai Penang...
batu buaya..

batu penyu..

batu penyu...mcm penyu x?

batu arnab...
Tambah sikit lagi, istimewanya lagi batu-batu berbentuk haiwan ini terletak berdekatan antara satu sama lain dan tersusun seperti sebuah perjalanan cerita. Kalau anda rasa anda kreatif silakan buat satu cerita dongeng tentang asal usul batu ini..Sekian.

Perkhidmatan bot untuk ke sana boleh hubungi Pak Atan (012 4731299)

5 comments:

syamimi fatin said...

pernah pergi sini... best gila naik bot sebab lama dn dpt tengok pemandangan yg cantik mcm kt atas... berbaloilah pergi :)

amierah said...

uniknye ciptaan Allah.. moge suatu hari nanti sye dapat pergi ke tmpt ini.
tengok depan mate sendiri baru syok.

CECOMEL said...

Batu belah ada tak Ed?

Zaher said...

memang unik betul..yg x penh sampai lg tu kena dtg tgk sendri...batu belah xda cni..ada kat perlis

chanz said...

haha ek, aku dah tukar url blog. kami gi camping situ lagikk