Tuesday, June 1, 2010

Facebook-Ada anda peduli?


Kepada semua penggemar facebook,
Tak kira anda ustaz, anda ustazah, hatta anda ulama’ terkenal sekalipun,
Teruskanlah menggunakan aplikasi sosial Facebook kerana ia amat menyeronokkan, anda boleh berkenalan dengan sesiapa saja, anda boleh berhubung dengan sesiapa sahaja. Bagi yang nak glamor, facebook juga adalah tempat yang sesuai untuk anda expose diri anda, letak saja gambar anda yang macho, dengan posing yang pelbagai dan fully edit untuk tatapan umum, bagi wanita inilah saat yang paling sesuai untuk anda tayang bentuk badan anda, pakaian yang menjolok mata, bergambar dengan posing yang mengiurkan dan setiap hari sentiasa berbangga dengan iklan tubuh badan anda sendiri yang telah berjaya untuk menerima puluhan malah ratusan friend request. Andalah yang paling hebat jika dapat menjadi pujaan ramai dalam facebook.  Selain itu bagi para remaja dan belia, anda boleh buangkan masa muda anda yang amat bernilai ini berjam-jam dengan Facebook, anda boleh chating, upload gambar, kutuk-mengutuk, main game dan macam-macam lagi ada seperti  slogan Astro tu.  Tapi yang paling penting, semua ni percuma.. kerana tidak ada satu sen pun yang anda bayar untuk facebook. TAPI ADAKAH AKSES INTERNET DIPEROLEH SECARA PERCUMA??? TALEKOM PEMBEKAL UTAMA AKSES INTERNET MEMBAYAR BERBILION RINGGIT UNTUK MENGHUBUNGKAN KITA DENGAN DUNIA LUAR, TERMASUKLAH DENGAN FACEBOOK, WANG ITU HASIL DARI KITA JUGA. KEPADA SIAPA TELEKOM BAYAR? ANDA INGAT GOOGLE DAN  YAHOO BUTA-BUTA NAK SEDIAKAN PERKHIDMATAN PERCUMA??.Tapi untuk menyedapkan hati anda,  DAN anda jenis yang berfikiran SINGKAT dan SEMPIT, anda akan katakan ini percuma. Pernahkah anda terfikir untuk menggunakan waktu berjam-jam yang dihabiskan dengan facebook untuk mengutip sedikit mutiara ilmu yang bertaburan dalam internet. Atau untuk menyumbang kepada umat Islam dan manusia sejagat untuk melakukan perkara-perkara yang boleh mendatangkan faedah?. Selain itu, anda sentiasa berasa anda telah membuat satu keputusan yang betul bila anda telah mendaftar dalam facebook. Malah mungkin ada antara anda merasakan hidup ini telah lengkap dengan adanya facebook.

Setiap saat sedang anda sedang sibuk membuang masa menghadap computer untuk keseronokkan dengan facebook, Mark Zuckerberg pula sama seperti anda,dia pun menghadap computer juga, tapi bukan untuk chating, main game atau kutuk mengutuk dalam facebook, tapi dia sedang memeriksa akaun banknya yang setiap saat sentiasa bertambah, mencari peluang-peluang baru untuk kembangkan aplikasinya dan yang paling gemar si Yahudi ni lakukan ialah berfikir, oh..betapa BODOHnya  umat Islam ini, luangkan masa dan wang ringgit mereka untuk menggunakan aplikasi yang dia cipta ini. Anda sendiri tahu yang Mark Zuckerberg ini seorang  Yahudi tapi anda tidak pernah tahu dan ingin ambil tahu tentang kegiatan dia dalam pertubuhan Yahudi iaitu Alpha Epsilon Pi. Anda juga tidak pernah mahu untuk memikirkan sejuah mana sumbangan dia dalam komuniti Yahudi dan negara Israel. Jika anda tahu sekalipun dia yang sumbangkan duit untuk Israel bunuh umat Islam di Palestin, apa anda peduli, anda bukan ada ayah, ibu, kakak, abang, adik, atuk, nenek, mak cik dan pak cik di Palestin. Bagi anda lantak la dengan orang Palestin, dah takdir, takkan nak tutup akaun facebook kerana orang Palestin kot, mana berbaloi. Rugi lah kalau tutup akaun facebook, dah tak boleh tayang badan kat orang, tak boleh chating dengan member2, tak boleh nak kutuk2 dah, tak boleh nak main game dah..kesimpulannya kalau tutup akaun facebook ni life is gone.  BILA ADA PERADUAN MELUKIS WAJAH NABI MUHAMMAD, ANDA MARAH, ORANG MAIN-MAINKAN RASUL ANDA. Tapi dalam masa yang sama anda tetap juga log in dalam facebook, klik ke sana sini, dan Mark Zuckerberg terus terseyum lihat duit terus menerus masuk ke akaunnya selagi anda terus klik apa2 saja yang ada dalam facebook tu. Bila orang kata boikot la facebook, dia biarkan orang hina agama Islam, anda pun angguk tanda setuju, tapi anda tetap buka facebook kerana ada anda kisah orang hina Rasulullah?, biarlah orang hina Islam pun, janji aku seronok dapat buka facebook, lagipun sekejap saja, nak hina, hinalah… Anda tak kisah langsung kerana anda telah tenggelam dalam zuuq facebook. Biasalah tebal mana sangat iman orang macam kita ni.
Sekarang Yahudi Zionis mengganas lagi, sesuka hati membunuh  aktivis bantuan kemanusian, mereka yang tidak bersenjata ditembak sesuka hati,tapi kerana tekad dan iman para aktivis ini yang tinggi telah membawa mereka ke jalan syuhada. Sekali lagi anda tahu dan anda amat marahkan Zionis, anda maki macam-macam pada Zionis. Negara kecil di tengah Teluk Arab berani sekali untuk menjadi samseng dunia, anda kata Amerika lah yang sokong Zionis, Britain lah yang banyak tolong mereka tubuhkan negara Israel, tapi anda lupa..mereka berani bukan kerana sokongan negara-negara lain, tapi mereka berani kerana kerana dunia dan anda merestui mereka, kerana anda terus menyokong mereka melalui Facebook, anda adalah antara 540 juta penyokong setia Iblis ini dengan cara anda menggunakan facebook. Beruntung betul anda kerana anda adalah antara tangan-tangan yang membunuh umat Islam di seluruh dunia. Apa hendak anda takutkan, Kiamat belum tiba lagi, anda pun masih muda remaja. Nanti dah dekat nak mati pandai-pandai bertaubat. Apa-apaun teruskanlah berFacebook untuk kepuasaan anda dan sebagai tanda sokongan anda kepada kekejaman Israel. Mungkin di saat anda sedang membaca artikel ini, di tab yang lain, masih terpampang wall facebook. Wasalam.

1 comment:

cik ungu said...
This comment has been removed by the author.